Bandung
Blijf op de hoogte en volg Fam Haagen
23 Mei 2013 | India, Guntūr
Omdat de wijn hier erg duur is ( rond de 15 euro per glas) hebben we een Bintang (=bier en betekent ster) genomen. Erg gelachen en veel slappe klets.
De volgende ochtend waren we paraat bij het ontbijt, rond 09:00 uur zijn we Bandung gaan verkennen. De route die we lopend aflegden was niet geweldig, veel uitlaatgassen en de bezienswaardigheden vonden we niet heel speciaal ( hotel Homan Savoy in art deco style) dus hebben we besloten de groep te verlaten om ons eigen plan te trekken tot aan de gezamenlijke lunch.
We zijn naar een outlet-mall geweest ( niet de moeite waard) en vervolgens naar het hotel terug. Waar we hebben genoten van het zwembad en wat zon op onze bleke huidjes hebben gekregen. Uitstekende keuze geweest.
Na de lunch zijn we met vier anderen van ons reisgezelschap naar de Anklung muziekschoolgegaan. Hier wordt lesgegeven op bamboe instrumenten. We hebben een hele show mogen bijwonen waarbij de jongste 3-4 jaar was en de oudste begin 20. Tijdens het optreden mochten we genieten van muziek, dans, zang en wajang golek. Dit optreden werd deels verzorgd door weeskinderen die hier hun opleiding krijgen. Het was een interactieve show waarbij wij zelf hebben meegezongen en de Anklung hebben bespeeld. Tot slot werden we door de kinderen uitgenodigd om mee te dansen.
Het was een fantastische ervaring waar we erg van hebben genoten. Een aanrader...
Terug in het hotel, genoten van de spa en de voetreflexmassage.
Woorden die we nu al redelijk onder de knie hebben ( anders dan eerder genoemd):
Selamat Pagi = goedemorgen
Selamat Siang = goedemiddag
Selamat Sore = goede namiddag
Selamat Malam = goedenavond, wat ook wordt gebruikt als welterusten.
Selamat Malam! Morgenvroeg vertrekken we met de trein naar Kroya.
23 Mei 2013 - 20:39
Eef Schievink:
Hallo lieve familie :)
Bedankt voor jullie leuke reisverslag tot nu toe. Echt gezellig om te lezen.
Belevenissen en veel mooie dingen zien en genieten.
Veel plezier, goede reis verder en tot het volgende reisverslag.
Liefs,
Harry & Eef xxx
24 Mei 2013 - 09:49
Barbara:
Hartstikke leuk om zo mee te lezen met jullie reis. Heel veel plezier! XX -
24 Mei 2013 - 17:05
Esmé:
Heerlijk om te lezen! Geniet er lekker van! X Es ps. Ik krijg ineens zin in zo'n voetreflexmassage..